5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı (85 gr)
1/3 su bardağı+1 yemek kaşığı pudra şekeri
Çay kaşığının ucuyla tuz
1 küçük yumurta (yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın)
1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
Elmalı iç harç için:
4 elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağından biraz fazla ceviz
Elmalı Turta
Nasıl Yapılır
Öncelikle tart için yumurta tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpınız üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediniz.
Daha sonra unu ekleyip yoğurunuz. Bu aşamada hamurun toparlanması yeterlidir uzun süre yoğurmayınız.
Hamuru streç filme sarıp 1 saat dolapta dinlendiriniz. Süre sonunda iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın şeklinde açınız ve yine dolaba alıp 1 saat dinlendiriniz.
Dolaptan aldığınız hamuru yağladığınız tart kalınına yerleştiriniz ve kenardaki fazlalıkları alarak oturmasını sağlayınız.
Tabanına çatalla delikler açıp buzlukta 5 dakika dinlendiriniz.
Buzluktan aldıktan sonra yağlı kağıt üzerinde herhangi bir bakliyatla 180 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriniz.
Bu aşamada bakliyatla kör pişirme tekniği kullanmak istemiyorsanız kalıptaki tartı en az 2 saat dolapta dinlendirmelisiniz ki pişerken kabarma olmasın. Fırından alıp bakliyatları çıkarınız.
İç harç için tereyağını bir tavaya alıp eritelim üzerine elma, tereyağı ve şekeri ekleyip şeker eriyene ve elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra cevizleri ekleyelim.
Daha sonra 10 dakika pişirdiğiniz tartın içine iç harcı ekleyip üzerine minik minik kalpli desen yapabilirsiniz❤️
Ya da tart hamurundan iki yemek kaşığı kadar alıp buzlukta bir saat beklettikten sonra üzerine rendeleyebilirsiniz.
Son olarak 160 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis ediniz.
Teşekkür ederiz.