Mayayı hazırlamak için dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına getirdiğiniz ekşi mayayı beyaz un, tam buğday unu ve suyla besleyin. İki katına gelince hamuru hazırlayabilirsiniz.
Hamuru hazırlamak için unları, suyu, tuzu, ekşi mayayı bir kapta karıştırın ve tezgaha alıp 5-7 dk yoğurun.
Kare bir borcamı zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru bu kaba transfer edin. Üzerine bir bez örtüp 30 dk dinlendirin.
30 dk sonra hamurun üzerinde zeytinlerin yarısını yayın, hamuru 4 tarafından ortaya doğru katlayın ve üzerini örtüp bir yarım saat daha dinlendirin.
Yarım saat sonra aynı şekilde kalan zeytinleri ekleyip tekrar katlayın, üzerini örtüp 4 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
4 saat bitince unladığınız tezgaha hamuru alın. Yuvarlak şekil verin (şekil verme aşaması çok önemli, teknikler için internette pek çok video var).
Şekil verdiğiniz hamuru unladığınız mayalama sepetine alın. 30 dk oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra 15 saat buzdolabında mayalandırın.
Fırını 250 dereceye ayarlayın. Ekmek tencerenizi fırına koyun ve fırın ısındıktan sonra tencereyi 30 dk daha ısıtın.
30 dk sonunda tencereyi çıkarın, içine tabanı kaplayacak şekilde fırın kağıdı yerleştirin, ekmek sepetini tencerenin üzerine ters çevirerek hamuru tencereye alın.
Dilerseniz bu aşmada çizik atabilirsiniz ekmeğe.
Tencerenin kapağını kapayın ve fırına alın.
10 dk sonra ısıyı 230a düşürün.
15 dk sonra kapağı açın ve ekmeğin üzerine rendelenmiş parmesan serpin.
Bir 10-15 dk daha üzeri istediğiniz renge gelene kadar pişirin. Ekmeği soğuduktan sonra kesip servis edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.