Alabaş Çorbası
12 Aralık 2020

Alabaş bilir misiniz? Besin lifleri açısından zengin bir bitkidir. Ayrıca vitamin ve mineral olarak da katkısı vardır. A, C ve B vitamininin birçok çeşidini barındıran alabaş; kalsiyum, potasyum, fosfor ve demir gibi mineraller bakımından da oldukça güçlü bitkilerden. Böylesi faydalı bir bitki olan alabaşı çocuklara da yedirebilmenin lezzetli bir yolu çorba olarak tüketmek. 😇 Paylaşımlarımıza beğeni ve yorumlarınızı esirgemeyin. 😇 @mutfakkeyiftir sayfamı takip etmeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Alabaş Çorbası için

Malzemeler

  • 1 adet alabaş
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dış sarımsak
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1/2 tatlı kaşığı zencefil
  • Tuz
  • Karabiber
Alabaş Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsak tencereye alınır ve zeytinyağında kavrulur. Un ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
  2. Küp doğranmış alabaş ve baharatlar ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Su ve tuz ilave edilerek kaynatılır.
  3. Alabaşlar yumuşayınca blenderdan geçirilir. Süt ilave edilerek iki dakika daha kaynatılır.
  4. 🍽️ Dereotu ile servis edilebilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo