Bezelyeli Kiş

Bezelyeli Kiş
17 Eylül 2020

Nefis ve pratik bezelyeli kiş nasıl yapılır? Gelin, çay sohbetlerini güzelleştirecek garnitürlü kiş tarifine başlayalım.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bezelyeli Kiş için

Malzemeler

Hamur için

  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı haşlanmış iç bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır tanesi
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Üst krema için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bezelyeli Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, tuz, kabartma tozu ve yumurta sarılarını hamur yoğurma kabına alıp karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru, un serpilmiş zemine alıp merdane ile ince açın. Fırın kalıbını yağlayıp un serpin.
  3. Hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde yayın. Üzerini çatalla yer yer delin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  5. Krema, yumurtalar ve peyniri çukur bir kapta karıştırın. Bezelye, mısır ve tuzu ekleyip harmanlayın.
  6. Bezelyeli kremayı kişin içine döküp yayın. Tereyağını doğrayıp bezelyeli kremanın üzerine serpiştirin.
  7. 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo