Dünyanın birçok yerinde tüketilen rosto köfte, ızgarada veya fırında pişirilir. Ülkemizde çok fazla bilinmese de, bazı yörelerde ana öğün olarak yer verilir. İsmini pişirilme şeklinden alan bu besin, Türkiye'de 'dalyan köfte' adıyla anılır. Protein değeri yüksek olduğu için, kas gelişimini destekler. Özellikle kış aylarında vücudun direncini arttırmak için, ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Dilerseniz tadı damaklarda kalan; hem sebze, hem de et ihtiyacını karşılamasıyla bilinen sebzeli rosto köfte tarifine başlayabiliriz.
Sosu için:
Sebzeli Rosto Köftenin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Sebzeli Rosto Köfte Kaç Kaloridir?
Et veya tavuk ile hazırlanan köfte tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan ve İstanbul ile özdeşleştirilen hasanpaşa köftesine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.