- Eti tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin ve haşlayın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında soteleyin.
- Sebzeleri kenara alıp, aynı yağda küp doğranmış patlıcan, kabak, havuç, patates ve biberleri soteleyin. Sebzeleri kenara alın.
- Aynı yağda, suyu süzülmüş eti soteleyin. Soğan, sarımsak, mürdüm eriği, sebzeler ve eti karıştırın. Güveç kabına yerleştirin.
- Üzerine eti haşladığınız suyu ilave edin. 1 kahve fincanı daha sıcak su ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Üzeri için un, su ve tuzu bir kapta karıştırıp hamur elde edin. Hamuru güveç kabının üzerine kaplayın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 2 saat pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Kuzu etiyle hazırlanan nefis etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.