10 adet kiraz domates (Tercihen salkım halinde varsa 2-3 öbek halinde salkım domates de kullanılabilir)
1 baş sarımsak (Enine ikiye kesilmiş)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
Sosu için
1/2 çay bardağı nar ekşisi
Fırında Sebzeli Biftek
Nasıl Yapılır
Taze patatesleri kabuğuyla birlikte kaynar suda 15 dakika haşlayın. Daha sonra suyunu süzün. Düz bir fırın tepsisini yağlayın. Mantar, domates, enine ikiye kestiğiniz arpacık soğanları ve patatesleri yerleştirin. Tuzu ve baharatını ekleyip karıştırın.
Tepsinin aralarına biftekleri yerleştirin. Bu sırada tepsideki malzemenin tek kat olmasına özen gösterin. Bifteklerin üzerine taze çekilmiş tuz ve karabiber serpin.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin.
Eti fırından almadan 3 dakika önce üzerinde nar ekşisi gezdirin.
Pişen eti ilk sıcaklığı geçince servis edin. Afiyet olsun.
Merhaba, 220 derece fırında 15 dakika pişirmeniz gerekiyor. Etin yumuşak olması için 2 saat önceden zeytinyağında marine edebilirsiniz. Fırının performansına bağlı olarak sürenin sonunda etin yumuşaklığını kontrol edip servis edebilirsiniz.
ilker özkan SORU 18 Mart 2024, 15:08
Lezzet Dergisi SORU 18 Mart 2024, 17:11
Beğen (0)
Yanıtla
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.