Fırında Otlu Mantar Güveç

Fırında Otlu Mantar Güveç
08 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırında Otlu Mantar Güveç için

Malzemeler

  • 200 g mantar
  • 8-10 dal dereotu
  • 8-10 dal maydanoz
  • Nane
  • Kekik
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Karabiber
Fırında Otlu Mantar Güveç

Nasıl Yapılır

  1. Mantarları ince ince doğrayın. İki adet orta boy güvece paylaştırın. Üzerlerine tuz, karabiber ve tereyağını ekleyin.
  2. Maydanoz ve dereotunu doğrayın. Rendelenmiş kaşar peyniri ile karıştırın. Peynirli ve otlu harcı mantarların üzerine yayın.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo