1 sap pırasanın beyaz kısmı (Doğranmamış hali 70 g)
1 orta boy yumurta (63 g)
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
2 kaşık zeytinyağı
Çeyrek çay kaşığı kabartma tozu
Tatlı Patatesli Pancake
Nasıl Yapılır
Pırasayı önce boyuna ikiye, sonra her bir parçayı yeniden boyuna ikiye keserek ince kıyın. 1 yemek kaşığı zeytinyağında tuz ekleyerek 1-2 dakika soteleyin.
Tatlı patatesi rendeleyin. 1 yumurta, zeytinyağı, tuz, karabiber, kabartma tozu ve unu çırpın. Rendelenmiş patatesleri suyunu sıkarak ekleyin. Pırasayı da ilave ederek tüm karışımı iyice birbirine yedirin.
Isıtılmış, zeytinyağıyla yağlanmış pankek tavası veya normal tavada birer kaşık döküp kaşığın sırtıyla düzelterek şekillendirip çok kısık ateşte kızarana dek pişirin.
Betül Gençoğlu @nilumilu Bu etkinlik sayesinde mevsiminde bulabildiğimiz sebzelere, meyvelere başka bir bakış açısı geliştiriyoruz. Bu pancake de kısıtlı seçenekleri daha zengin kullanabilmeye yönelik beyin fırtınasından çıkmış onlarca güzel tariften biri oldu benim için.
Aydan Üstkanat’ın notu Yemeklerde tatlı patatese pek yer vermiyoruz, oysa ki sonbaharda tam zamanı. Sanırım tatlı patates kullanmayı alışkanlık haline getirmek için bu pancakeler güzel bir başlangıç.
Teşekkür ederiz.