Roma Usulü Enginar Kızartması

Roma Usulü Enginar Kızartması
06 Mayıs 2021

Aydan Üstkanat’ın yorumuyla Roma usulü enginar kızartması. Roma’nın pizza ve makarnadan sonra en meşhur lezzetini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bu yemek, düşük kalorisiyle diyet listeleri için de uygundur. İsteğe göre patates, kabak gibi kızarmış sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.

İncikli terbiyeli enginar ve tarhunlu enginar tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Roma Usulü Enginar Kızartması için

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy enginar
  • Tuz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı
Roma Usulü Enginar Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. Tercihen yaprakları yenebilen herhangi bir Akdeniz enginarını yıkayın ve sapını kesip atın. (Ben İspanyol enginarı kullandım ki, orijinalinde büyük enginar tercih edilir ve bütün olarak yapılır)
  2. Daha sonra enginarları ikiye kesin ve kesilen yüzünü tezgaha koyarak bir iki kez et dövücüsü ile vurarak açılmasını sağlayın.
  3. Kızgın yağda alt üst kızartın ve hardallı bir sosla servis edin. Serviste tuz serpmeyi unutmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo