500 g karalahana (Tercihen damarlı kısımlarından olacak)
1 adet büyük boy soğan (Küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 çay bardağı bulgur
5 dilim pastırma
Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi
Nasıl Yapılır
Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla birlikte iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra süzgece aktarın, akan suyun altında birkaç kez yıkayıp acı suyunu süzün.
Karalahanaları kaynar suda 15 dakika haşladıktan sonra iyice süzüp avucunuzda tekrar sıkın.
Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ekleyin. Yumuşayana kadar iyice kavurun.
Soğanlar yumuşayınca biber salçasını ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
Karalahanalarla birlikte bulguru ekleyin. Birkaç kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, kendi buharında 5 dakika pişirin.
Tencerenin kapağını açın, tuzunu, kuru reyhanı, pul biberi ve üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar sıcak su ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Orta-kısık ateşte pişirmeye bırakın.
Arada bir tencerenin kapağını açıp suyunu kontrol edin. Suyunu iyice çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
Lahana pişip suyunu çekince ocaktan alın, küçük küçük doğradığınız pastırmaları ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.