Nohutlu Ayva Yemeği

Nohutlu Ayva Yemeği
04 Kasım 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Nohutlu Ayva Yemeği için

Malzemeler

  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 adet orta boy ayva
  • 1 adet portakal (Tercihen kan portakalı)
  • Yarım limonun suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • Tuz
Nohutlu Ayva Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Akşamdan suda ıslatıp beklettiğiniz nohutları zerdeçallı suda yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğanları boyuna ikiye kesin. Daha sonra yaprak yaprak ayırın.
  3. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp, arpacık soğanları ve dilimlediğiniz havucu kavurun.
  4. Küp doğradığınız patatesi de ekleyip 10 dakika daha kavurun.
  5. En son yarım ay şeklinde dilimlediğiniz ayvaları, limon suyunu, dilimlenmiş portakalı, 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu ve nohudu ekleyin.
  6. Birkaç taşım kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Kalan yarım çay bardağı sızma zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo