Un, yumurta, tuz ve suyu hamur yoğurma
kabına alın. Yoğurup yarım saat dinlendirin.
Kuzu etini üzerini geçecek kadar suyla birlikte
tencereye alıp haşlayın. Hamuru unlanmış
zeminde ince açın ve küçük kareler şeklinde
kesin. Fırın tepsisine dizin. Fırını 160 derecede
ısıtın ve hamurları fırında biraz kurutun.
Haşladığınız etin suyunu süzüp ince parçalar
olacak şekilde elinizle ayırın. Haşlama suyuna
2 su bardağı su ekleyerek tekrar ısıtın. Fırında
kuruttuğunuz hamurların bir kısmını ve eti
kaynayan et suyuna ilave edin. Yoğurt, ezilmiş
sarımsak ve 1 yumurtayı bir kapta çırpın. Yoğurdun
kesilmemesi için çorbanın suyundan
yavaşça ekleyin. Karışımı çorbaya yavaşça
ekleyip karıştırın. Bir taşım pişirin. Hamurların
kalan yarısını ve toz biberi kızdırılmış tereyağına
ekleyin. Biberli yağı çorbaya ilave edin.
Kaselere paylaştırıp servis yapın.
Teşekkür ederiz.