Limonlu Parmesan Dolgulu Enginar

Limonlu Parmesan Dolgulu Enginar
25 Eylül 2022

Nefis mi nefis enginar dolması tarifi ile karşınızdayız. Enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bu tarifle, akşam yemeklerine ziyafete dönüştürün.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Limonlu Parmesan Dolgulu Enginar için

Malzemeler

  • 6 adet enginar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı taze parmesan peyniri rendesi (Veya Erzincan tulum peyniri)
  • 1/2 çay bardağı mayonez
  • 3 diş sarımsak (Kıyılmış)
  • 1 adet büyük boy limon kabuğu rendesi
  • 1/2 adet büyük boy limonun suyu
  • 1/4 su bardağı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı taze maydanoz (Kıyılmış)
  • Karabiber (Taze çekilmiş)
Limonlu Parmesan Dolgulu Enginar

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları koyacağınız fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Enginar çanaklarını fırın tepsisine dizin.
  2. Parmesan peyniri, mayonez, sarımsak, limon kabuğu rendesi, limon suyu, çam fıstığı, maydanoz ve taze çekilmiş karabiberi bir kapta karıştırın ve enginar çanaklarına paylaştırın. 
  3. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve üzerlerine maydanoz serperek sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo