Kekikli Kereviz Graten

Kekikli Kereviz Graten
06 Mayıs 2021

Kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak kekikli kereviz graten tarifini sizlere sunuyoruz. Kolesterol seviyelerini azaltan kereviz, C vitamini bakımından zengindir. Yüksek tansiyonu düşürmesiyle bilinir. Kilo vermeye yardımcı olduğu için, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, kekikli kereviz graten tarifine geçebiliriz.

Daha fazlasına kereviz yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Kekikli Kereviz Graten için

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy kereviz
  • 1 su bardağı sebze suyu
  • 2 su bardağı krema (400 ml)
  • 2 yemek kaşığı taneli Dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik yaprağı
  • 1 su bardağı gravyer peyniri (İnce rendelenmiş)
Kekikli Kereviz Graten

Nasıl Yapılır

  1. Büyük bir tencerede sebze suyu ve kremayı kaynatın. Kerevizin uçlarını kesin ve kabuklarını soyun. Her bir kerevizi dikey olarak 4’e bölün.
  2. Kaynayan sebze suyuna kerevizleri ekleyin ve ara sıra çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
  3. Kerevizleri bir kevgir kaşık kullanarak suyunu süzerek tencereden alın ve bir kesme tahtasına aktarın.
  4. Soğuduktan sonra her birini 5 mm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş kerevizleri fırın kabının dibine yerleştirin ve taze kekik yaprakları serpin.
  5. Tencerede kalan sıvıyı kıvam alana kadar ısıtın. Hardal, tuz ve karabiber ekleyin.
  6. Karışımı, kerevizin üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün. Rendelenmiş gravyer peyniri ile üzerini kaplayın ve taze kekik yaprakları serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir altın rengine dönene kadar 35- 40 dakika pişirin. Fırından alın ve sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo