Ispanaklı Lebeniye

Ispanaklı Lebeniye
25 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Lebeniye için

Malzemeler

  • 300 g kıyma (Tercihen yağsız)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 500 g ıspanak
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç (Suda bekletilmiş)
  • 1 su bardağı nohut (Haşlanmış)
  • 500 g süzme yoğurt
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
Ispanaklı Lebeniye

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı yarım su bardağı su ile birlikte tencerede suyunu çekene dek kavurun. 1 yemek kaşığı tereyağını ve havanda ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. 5 dakika daha kavurun.
  2. İnce kıydığınız ıspanakları, tuzu, baharatını ekleyin. 5 dakika çevirin. Sıcak suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  3. Su kaynayınca suda bekletip süzdüğünüz pirinci ve haşladığınız nohutları ilave edin. 10 dakika kaynamaya bırakın.
  4. Ayrı bir sos tenceresinde oda sıcaklığına gelmiş süzme yoğurdu ve yumurta sarısını karıştırın. Yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha karıştırın. Yoğurtlu karışımı çok kısık ateşte aynı yönde karıştırarak ısıtın.
  5. Yoğurtlu karışım ısınınca kaynamakta olan yemeğin içine yavaş yavaş ekleyin. Bu arada yemeği sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Birkaç taşım kaynayınca ocaktan alın.
  6. Servis için kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi kavurun. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Naneli tereyağını da üzerine dökün. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo