Balkabağı Püresi

Balkabağı Püresi
18 Eylül 2024

Kış aylarının vazgeçilmezi bal kabağı püresi, hem sağlıklı hem de pratik bir alternatif sunuyor. Vitamin ve mineral deposu olan bu lezzet, tatlılarda, çorbalarda ya da yan yemeklerde mükemmel bir şekilde kullanılabilir. İşte kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bal kabağı püresi tarifi:

Brokolili Tavuk Püresi tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon bal kabağı püresi kaç kaloridir?

Bir porsiyon bal kabağı püresi 60 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balkabağı Püresi için

Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 tatlı kaşığı vanilya 
  • Tuz
Balkabağı Püresi

Nasıl Yapılır

  1. Bal kabağını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
  2. Doğranmış bal kabağını bir tencereye koyun, üzerine yeterince su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kapağını kapatın ve yaklaşık 15-20 dakika, yumuşayana kadar pişirin.
  3. Haşlanan bal kabağını süzün ve biraz soğumasını bekleyin.
  4. Bal kabağını bir mutfak robotuna veya bir eziciye alın. Zeytinyağını, tarçını, vanilya özütünü ve isteğe bağlı tuzu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırın.
  5. Hazırladığınız bal kabağı püresini sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo