Ebegümeci Sarması

Ebegümeci Sarması
22 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ebegümeci Sarması için

Malzemeler

  • 1 demet iri ebegümeci yaprağı
  • 1 soğan
  • 250 g kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz 
  • 4-5 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış nane
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 50 g tereyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Üzeri için

  • Yoğurt
  • Kırmızı pul biber
Ebegümeci Sarması

Nasıl Yapılır

  1. Ebegümeci yapraklarını kaynayan suya atıp çıkartın ve süzgece alın. Soğanı küçük doğrayıp kıymaya karıştırın. Pirinç, salçalar, tuz, su, nane, zeytinyağı ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. 
  2. Kıymalı harçtan bir tatlı kaşığı kadar alıp yaprakların içine yerleştirin ve rulo şeklinde sararak tencereye dizin. Tereyağını küçük parçalara bölüp ekleyin. Tuz ve sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ile üzerine kırmızı pul biber serpin ve sıcak servis yapın.

Dilerseniz, bol proteinli kıymalı ebegümeci tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo