Patates Salatası
01 Ocak 2024

Kökeni Amerika'ya dayanan patates, zaman içinde Avrupa ülkelerinde yaygınlaşmıştır. Nişasta bakımından zengin olduğu için, şeker hastalığına iyi gelmesiyle bilinir. Aynı zamanda mide ülserinde ve susuzluğun giderilmesinde önemli bir rol oynar. İlk zamanlar sadece haşlanarak tüketilen patates, zaman içerisinde farklı pişirme yöntemleri ile birçok tarifte kullanılmaya başlamıştır. Malzemeleriniz hazırsa, 30 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz klasik patates salatası nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Patates Salatası Kaç Kaloridir?

  • Patates salatasının 100 gramı yaklaşık 70 kaloriyken, bir porsiyonu 130 kaloridir. Karbonhidrat değeri oldukça yüksek olan patatesin içeriğinde bol miktarda nişasta bulunur. Lif kaynağı olarak bilinen patates, kızartma olarak tüketildiğinde, ortalama 310 kalori almanızı sağlar.

Daha farklı çeşitleri için patates salatası tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Patates Salatası için

Malzemeler

  • 3 patates (Haşlanmış ve küp doğranmış)
  • 1 soğan (Piyaz doğranmış ve tuzla ovulmuş)
  • 3 dal taze soğan (İnce kıyılmış)
  • Yarım demet taze nane (İnce kıyılmış)
  • Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı hardal
Patates Salatası

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Patates salatasını pancarlı kısır, çubuk turşu ve levrek ızgara ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Patates salatası yaparken kullanacağımız patatese dikkat etmemiz gerekmektedir. Düşük nişastalı patatesler tercih etmeliyiz. 
  • Patatesleri haşlarken dağılmamasına dikkat etmeliyiz. Bu nedenle patatesleri haşlarken sık sık kontrol etmeliyiz.
  • Patatesleri haşlarken haşlama suyuna bir tutam tuz atmakta fayda vardır. Böylece patatesler haşlanırken tuzu içine çekecek ve lezzeti daha da artacaktır.
  • Patateslerin kabuklarını bir bıçak yardımı ile soğuk su altında sormak patatesin soyulmasını kolaylaştıracaktır.
Yorumlar
avatar
Filizgunhan05 YORUM 11 Mayıs 2021, 17:58
Çok güzel görünüyor

Benzer Tarifler

Lezzet Logo