3 Peynirli Zerdeçallı Patlıcan Mezesi

3 Peynirli Zerdeçallı Patlıcan Mezesi
15 Ocak 2024

Türkiye'de en çok Şanlıurfa'da yetiştirilen patlıcan; hünkar beğendi ve patlıcan köftesi gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Kökeni hindistan olan bu besin, metabolizmayı hızlandırır ve sindirimi kolaylaştırır. Ana yemeklerin yanı sıra salata, çorba ve mezelerin içerisinde de kullanılır. Soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılan zerdaçal ise, yemeklere aroma katmak için kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, 3 peynirli zerdaçallı patlıcan mezesi tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon 3 Peynirli Zerdaçallı Patlıcan Mezesi Kaç Kaloridir?

Zerdaçallı patlıcan mezesinin bir porsiyonu, yaklaşık 40 kaloridir. Düşük kalorisi ve hafifliği ile bilinen bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
3 Peynirli Zerdeçallı Patlıcan Mezesi için

Malzemeler

  • 750 g ezilmiş İzmir tulum ve Ezine beyaz peynir
  • 250 g süzme yoğurt
  • 2 adet köy patlıcanı
  • 4 ya da 5 adet sivri biber
  • 3 ya da 4 adet orta boy salatalık 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 demet nane 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
3 Peynirli Zerdeçallı Patlıcan Mezesi

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Suyu süzülen patlıcanları bir kap içerisinde bekletin.
  2. Bu esnada kullanacağınız sivri biberleri ve salatalıkları ince ince doğrayın ve patlıcanların üzerine ekleyin.
  3. Tulum ve ezine peynirini yoğurt ile karıştırın ve patlıcanlı karışıma ilave edin.
  4. Malzemeleri püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın ve 1 çay kaşığı zerdaçal ile süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Patlıcan mezesini, çökertme kebabı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce patlıcanları tuzlu suda bekletin.
  • Kabuklarını kolayca soyabilmek için, közleme işleminin ardından kağıt havlu üzerine alın ve ılımasını bekleyin.
  • Sunarken kararmaması için, mezeyi kıyılmış nane ve zeytinyağı ile son kez karıştırabilirsiniz.
  • Mezesinin suyunu salmaması için yoğurdu servis edeceğiniz zaman ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo