Gül Böreği

Gül Böreği
14 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Gül Böreği için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 35 gr tereyağı

İÇ MALZEME İÇİN

  • 3 kabak
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 5~6 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 100 gr beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN

  • 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 1 yumurta sarısı
Gül Böreği

Nasıl Yapılır

Unladığınız mutfak tezgahında ekmek hamurunu yoğurun. Hamuru elinizle tezgahta yayıp iki parçaya kesin. Hamurun bir tanesini yağlayıp unladığınız fırın tepsisinin içine yayın. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezip ince kıyılmış fesleğen, maydanoz ve baharatları ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru üzerine kapatın. Dışarı taşan kısımları parmaklarınızla hamurun kenarlarına yedirin. Bir bıçağın ucu ile iki kat hamuru birbirine yapışacak şekilde bastırın. Üzerine su ve zeytinyağı sürüp deniz tuzu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Gül böreğini misafir ağırlarken sunacaksanız, mercimek köftesi veya rus salatası ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo