Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi pasta tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
- Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün.
- Unu hamur yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Yumurta, şeker, ıspanak suyu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip soğutun. Keki enlemesine ikiye kesin ve portakal suyuyla ıslatın.
- Krema için; süt, mısır nişastası ve şekeri bir tencereye alın. Karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Tencereyi ocaktan alıp damla sakızını ilave edin ve iyice karıştırın.
- Kekin bir parçasının üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Diğer parçasını üzerine kapatıp kalan kremayı sürün. Kivi dilimleriyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Kutlamalar için kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz, kivili pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.