En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14030 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1243 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2322 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
5035 Tarif
Salata ve Meze
1245 Tarif
Sos
469 Tarif
Tatlı
8667 Tarif
Yöresel
1972 Tarif
Popüler Tarifler
Diyet Waffle
Patatesli Poğaça
Anasayfa
Tarifler
Sandviç Tarifleri
Klasik Bagel
Klasik Bagel
18 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi :
40 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Soğan Çiçeği
3-6-9 Keki
Sütsüz krep
Karamelize Havuç
Omurice
Babaanne kurabiyesi
Maş Fasulyesi Nasıl Filizlenir?
Sade Yağ ve Tereyağı: Hangisi Daha Sağlıklıdır?
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Çalışanlar İçin 30 Pratik Akşam Yemeği Tarifi
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Kilo Vermeye Çalışırken Yapılan 15 Hata
Klasik Bagel için
Malzemeler
1 kg un
2 su bardağı
1 yemek kaşığı ılık su
2 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Haşlamak için
2~3 litre su
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için
Susam
Yumurta beyazı
Haşhaş tohumu
Klasik Bagel
Nasıl Yapılır
Derin bir kapta içine un, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp su ve ayçiçeği yağını ekleyin.
Parmak uçlarınızla önce ortadan karıştırmaya başlayın. Ardından kenarlardan un alıp yavaşça yoğurun.
Hamur toparlanmazsa 1 yemek kaşığı su ilave edin. Pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika iyice yoğurun.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Unlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
Üzerlerine hafif nemli bir bez örtün. Ilık bir ortamda yaklaşık olarak 1 saat mayalanması için dinlendirin.
Derin bir tencereye su ve tuzu alıp kaynatın. Dinlendirdiğiniz bageli üstten baş parmağınız ve alttan işaret parmağınız yardımıyla ortadan delin.
Elinizle döndürüp deliği belirginleştirin. Kaynayan suya atıp her iki yüzünü yaklaşık 2 dakika orta ateşte haşlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin.
Haşlanan bagelleri önce yumurta akına, sonra susama veya haşhaş tohuma batırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 15-20 pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Diğer Tarifler
Amerikan Mutfağı Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Sandviç Tarifleri
15 Dakika
Bocadillo
Selinhdr
Sandviç Tarifleri
145 Dakika
Roujiamo
Selinhdr
Sandviç Tarifleri
10 Dakika
Jambon Beurre
Selinhdr
Sandviç Tarifleri
30 Dakika
Big Mac Taco
Selinhdr
Sandviç Tarifleri
145 Dakika
Lampredotto
Selinhdr
Sandviç Tarifleri
15 Dakika
Cubano Sandviç
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.