Erik Marmelatı

Erik Marmelatı
05 Ekim 2022

Vücut direncini arttıran mürdüm eriği, aynı zamanda kan yapıcı özelliğe sahiptir. Tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürmesiyle bilinir. Bağışıklığı güçlendirir, mevsim hastalıklarına karşı koruma sağlar. Sade bir şekilde tüketilen mürdüm eriği, reçel ve marmelat yapımında da kullanılır. Malzemeler hazırsa, Chef Aydın Demir'den nefis erik marmelatı tarifine geçebiliriz.

Farklı çeşitler denemek isteyenler için, kuşburnu marmelatı ve kızılcık marmelatı tarifini de buraya bırakıyoruz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Erik Marmelatı için

Malzemeler

  • 1 kilo erik (mürdüm)
  • Yarım kilo şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
Erik Marmelatı

Nasıl Yapılır

  1. Erikleri yıkayıp ortadan ikiye bölelim. Tencereye alıp üzerine şekerini ve suyunu koyup kısık ateşte kaynatalım.
  2. Ocaktan alınca  (sıcakken) blender yardımı ile iyice çektirelim veya tel süzgeçten ezerek geçirelim.
  3.  Püre haline gelen marmelatı  soğuyunca servis edebiliriz.
  4. İstenirse sıcakken kavanozlara konup ters çevrilip vakumlanabilir. Böylece kullanım süresini uzatabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo