Elmalı Ve Ayvalı Crumble

Elmalı Ve Ayvalı Crumble
12 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Elmalı Ve Ayvalı Crumble için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 60 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Harcı için

  • 2 büyük boy yeşil elma
  • 1 büyük boy ayva
  • 1 kahve fincanı kuşüzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı esmer toz şeker

Üzeri için

  • 6 çay kaşığı tereyağı
  • Vanilyalı dondurma
Elmalı Ve Ayvalı Crumble

Nasıl Yapılır

Unu, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağını ve pudra şekerini çukur bir kapta parmak uçlarınızla ovalayarak kum gibi olana kadar karıştırın. Elmaların ve ayvanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Kuşüzümünü, tarçını ve şekeri ilave edin. Hazırladığınız meyveli karışımı ısıya dayanıklı kaplara paylaştırın. Unlu karışımı meyvelerin üzerine bastırmadan serpin. En son, birer çay kaşığı tereyağı ilave edin. 170 dereceye ayarlı fırında, hamurlar kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp üzerine vanilyalı dondurma ekleyip bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo