Basmati Pirinç Pilavı

Basmati Pirinç Pilavı
27 Şubat 2023

Basmati pirinç, B, E ve K vitamini içeren bir pirinç türüdür. Pişerken kendi boyutunun iki katına çıkan basmati pirinç, Türk mutfağında en çok kullanılan baldoya göre daha sağlıklıdır. Bunun nedeni ise glisemik indeksinin düşük olmasıdır. Diyabet hastalarının da tüketebildiği basmati pirinç, yüksek oranda lif içerir ve kalp sağlığını korur. Malzemeler hazırsa, basmati pirinç pilavı tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Basmati Pirinç Pilavı Kaç Kalori?

  • 1 porsiyon basmati pirinç pilavı, yaklaşık 130 kaloridir.

Dilerseniz, karnabahar pilavı ve kepse pilavı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Basmati Pirinç Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1,5 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz 
Basmati Pirinç Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı tencereye alır ve iyice yıkanmış olan pirinçte eklenir. Kavrulur.
  2. Birkaç dakika kaynadıktan sonra üzerine kaynar su eklenir. 
  3. Su çekene kadar beklenir ve üzerine bir peçete koyularak 5 dakika demlenmeye alınır. Pilav hazır, afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo