Acem Pilavı

Acem Pilavı
08 Temmuz 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Acem Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı Jasmine pirinç
  • 30 gr tereyağı
  • 200 gr kuşbaşı dana eti
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 havuç
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım çay kaşığı zencefil ve tarçın
  • Tuz
Acem Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Bu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.
  2. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün.
  3. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun.
  4. 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin.
  5. Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin.
  6. Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo