Sosu için, baş sarımsağın tepesinden, sarımsak dişlerinin uçları görünecek şekilde bir santim kadar kesin. Sarımsağın kesik tarafından üzerine bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile sarıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan sarımsağın kabuklarını soyup ayıklayın. Bir kaseye alın ve çatalla ezin.
Makarnayı haşlayın. Pişme süresinin bitmesine 4 dakika kala küçük parçalara böldüğünüz brokoli çiçeklerini tencereye ekleyin. Suyunu süzüp kenara alın. Kalan zeytinyağını kapaklı bir güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Jülyen doğradığınız tavuk etlerini renkleri dönünceye kadar yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Tavuk etlerini bir tabağa alın.
Aynı güveç kabında tereyağını eritin. Ezdiğiniz sarımsak, un, ince kıyılmış Frenk soğanı, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Unun kokusu çıkıncaya kadar kavurup sütü ekleyin. Sürekli çırparak sos kıvam alıncaya kadar pişirin. Rendelenmiş parmesan peyniri, pişirdiğiniz tavuk etleri ve haşladığınız brokolili makarnayı ilave edin.
Üzeri için zeytinyağını bir tavada ısıtın. İnce doğradığınız pastırmaları ilave edin. Pastırmalar çıtır çıtır oluncaya kadar yaklaşık 4-5 dakika pişirip ocaktan alın. Makarnanızı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerini pastırma kırıntıları ve Frenk soğanı ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.