Mantarlı Ve Pazılı Makarna

Mantarlı Ve Pazılı Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Ve Pazılı Makarna için

Malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 4-5 yaprak pazı
  • 200 g kestane mantarı
  • 2 adet kapya biber (Közlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tulum peyniri
  • 1 yemek kaşığı lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Mantarlı Ve Pazılı Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Makarnayı köri ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika haşlayın.
  2. Sıvı yağı tavada ısıtıp irice doğranmış kırmızı soğanı, dörde böldüğünüz kestane mantarlarını, dolmalık fıstıkları ve ince kıyılmış pazı yapraklarını 5-6 dakika kadar kavurun.
  3. Közlenmiş ve iri parçalar halinde doğranmış kapya biberleri ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz makarnayı, tereyağını ve soya sosunu ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine ufalanmış peynirleri serpin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo