Linguni Al Tartufo (Yer Mantarlı Linguine)

Linguni Al Tartufo (Yer Mantarlı Linguine)
15 Ağustos 2023

Sevdikleriniz için mükemmel bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Buğday irmiği ve yumurtadan yapılan uzun telli makarnaya, İtalyanca'da linguni denir. Ülkemizde de özellikle büyük marketlerde bulabileceğiniz linguni makarnasını, trüf mantarı, krema ve parmesan peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Linguni Al Tartufo (Yer Mantarlı Linguine) için

Malzemeler

  • 500 gr linguni makarnası
  • 120 gr  tereyağı
  • 15 gr taze trüf mantarı
  • 125 gr krema
  • 100 gr parmesan peyniri
  • 5 gr tuz
Linguni Al Tartufo (Yer Mantarlı Linguine)

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle tereyağını oda sıcaklığına getirip içerisine 2 gr trüf mantarı rendeleyin ve özleşmesi için karıştırın. 
  2. Daha sonra tekrar dolaba koyup katılaştırın. 
  3. Haşladığınız makarna suyundan 2 kepçe suyu tavaya alıp tuz ekleyin ve önceden hazırladığınız tereyağını suyun içerisine ekleyin. 
  4. Sonrasında kremanızı ekleyip 1 dakika kadar kaynatın. 
  5. Sonra makarnayı ekleyin. 
  6. En son parmesan peynirinizi rendeleyerek ekleyin ve karıştırın. 
  7. Servis tabağına alıp üzerine kalan taze trüf mantarını rendeleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo