2 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri (Veya toz parmesan)
Kabaklı Makarna Ve Yeşil Sos
Nasıl Yapılır
Kabakları yıkayın, kabuğunu kazımadan küp küp doğrayın. Soğanları soyup aynı şekilde küp küp doğrayın. Soğanları tuzla birlikte avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın.
Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın, sarımsakları serpin ve zeytinyağını dökün. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Makarna haşlanınca suyunu süzün. Kabağı ekleyip harmanlayın ve üzerine kıyılmış dereotu serpin. Dilerseniz soğuk servis yapabilirsiniz.
Yıkayıp süzdüğünüz yeşillikleri mutfak robotuna aktarın. Sızma zeytinyağı, sarımsak, dolmalık fıstıklar ve ceviz içini ekleyin. Püre haline gelene dek karıştırın. Sos çok yoğun olursa 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.