Gnocchi Cacio E Pepe

Gnocchi Cacio E Pepe
04 Kasım 2022

Gnocchi, İtalyanların yaptığı patates bazlı bir makarnadır. Bu makarna türü birçok sos ile birlikte yapılabilir. Cacio e pepe ise, en hafif sos türüdür. Bazı ülkelerde 'niyokki' ismiyle de bilinen gnocch, ana yemek olarak sunulur. Siz ve malzemeleriniz hazırsa gnocchi cacio e pepe tarifinin detaylarına geçebiliriz. 

Alternatif lezzetler için deniz mahsullü gnocchi ve burrata peynirli gnocchi tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Gnocchi Cacio E Pepe için

Malzemeler

  • 300 gr gnocchi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 60 gr parmesan peyniri 
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 yaprak fesleğen 
Gnocchi Cacio E Pepe

Nasıl Yapılır

  1. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın ve gnocchileri tuzlu suda haşlayın. 
  2. Haşlanan gnocchiler üste çıkacaktır. 1 su bardağı pişme suyundan ayırın ve kalanını süzün. 
  3. Yağı bir kızartma tavasında ısıtın ve gnocchiler, karabiber, peynir ve pişme suyunu ekleyerek pişirin. 
  4. Peynirler eriyene ve tatlar birbirine karışana kadar pişirin. Üzerine fesleğen koyarak servis edin. Afiyet olsun. 
Püf Noktası
  • Gnocchiler sos ile birlikte tekrar pişeceği için çok haşlamamaya dikkat edin. 
  • Dilerseniz, parmesan yerine farklı bir peynir de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo