Garnitürlü Pilav

Garnitürlü Pilav
19 Şubat 2024

Hafif ve pratik pilav tarifleri mi arıyorsunuz? Genellikle misafir ağırlarken ve bayram, düğün gibi törenlerde ikram edilen pilav, farklı çeşitlerle hazırlanır. Yeni yıl sofralarını güzelleştirecek renkli pilav; biber, domates, bezelye gibi sebzelerle birlikte sunulur. İçeriğinde bol miktarda mineral barındırdığı için, sindirimi kolaylaştırıcı etkisi vardır. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak garnitürlü pilav nasıl yapılır görelim.

Videolu anlatımıyla sade pirinç pilavı tarifine de göz atın.

1 Porsiyon Renkli Pilav Kaç Kaloridir?

Renkli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. İçerisinde sebzeler kullanıldığı için metabolizmayı hızlandırır. Kısa sürede hazırlanan bu tarifi, diyet listelerinize ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Garnitürlü Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 5~6 parça kurutulmuş domates
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • Yarım su bardağı konserve tane mısır
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
Garnitürlü Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Kuru domatesleri ve biberleri küçük doğrayın. Tereyağını tencerede eritin.
  2. Doğradığınız sebzeleri, bezelyeyi ve mısırı ilave ederek sebzeler hafif yumuşayana kadar kavurun. Üzerine pirinçleri ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun.
  3. Tavuk suyu ve tuzu da ekleyip pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Renkli pilavı, püreli dana rosto ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce pirinçleri ılık suda bekletin.
  • Pirinçleri kavururken içerisine tuz ekleyin ve karıştırma işleminde tahta kaşık kullanın.
  • Pişirme esnasında tavuk suyu yerine hindi suyu veya tavuk bulyon kullanabilirsiniz.
  • Pirinçleri ilk başta yüksek ateş ile, suyunu çektikten sonra ise kısık ateşte pişirin.
  • Pişirme işleminin sonlarına doğru birkaç damla limon sıkın. Böylece pilavınız daha beyaz olacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo