Nar Şurubu

Nar Şurubu
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Nar Şurubu için

Malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış nar  
  • 2 adet karanfil 
  • 1 adet kabuk tarçın 
  • 400 g toz şeker 
  • 3 lt su 
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
Nar Şurubu

Nasıl Yapılır

  1. Nar tanelerini sıkarak nar suyu elde edin. Tencereye suyu ve şekeri aktarıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca nar suyunu ve limon tuzunu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra karanfil taneleri ile kabuk tarçını ilave edin. 
  2. Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kaynattığınız nar suyunu 1 gün boyunca buzdolabında muhafaza edin. Buzdolabında beklettikten sonra suyunu süzün. Damak tadınıza göre içine soğuk su ve buz parçaları ekleyip servis yapabilirsiniz. 

1 bardak nar suyu günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 40’ını karşılamaktadır.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo