Kakule Ve Elmalı Kırmızı Lahana

Kakule Ve Elmalı Kırmızı Lahana
28 Aralık 2021

ALMANYA

Almanya ve  Kuzey Avrupa ülkelerinde Noel ile yılbaşı menülerinin vazgeçilmezlerinden biri olan kırmızı lahana, tüm kış boyunca özellikle et yemekleri ve av etlerinin yanında sevilerek tüketilir. 

Peynirli üzümler ve risalamande tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kakule Ve Elmalı Kırmızı Lahana için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kırmızı lahana (İnce uzun, şerit doğranmış)
  • 1 adet küçük boy kuru soğan (Yarım ay doğranmış)
  • 1- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kırmızı veya sarı elma (Kabukları soyulmuş ve ufak doğranmış)
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 150-250 ml et veya tavuk suyu
  • Muskat rendesi
  • 5-6 adet kakule (Çekirdekleri çıkartılmış ve havanda dövülmüş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (Taze çekilmiş)
Kakule Ve Elmalı Kırmızı Lahana

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir tavaya veya wok’a tereyağını koyarak soğanı 5 dakika kadar soteleyin. Daha sonra lahana ilave edin ve 10 dakika kadar pişirin.
  2. Şarap, üzerini seyrek şekilde kaplayacak kadar muskat rendesi ve kakuleyi ilave edin.
  3. Şarap çekince, et suyunu azar azar ilave ederek kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 45 dakika kadar pişirin. 
  4. Pişimin bitimine 15 dakika kala elmayı ilave ederek pişirmeye devam edin.
  5. Çok fazla su çekerse, pişim bitmeden biraz su veya et suyu ilave edilebilirsiniz. Süre sonunda tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra sıcak servis edin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo