Portakallı Halka

Portakallı Halka
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Portakallı Halka için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 80 gr beyaz çikolata
Portakallı Halka

Nasıl Yapılır

Yumurta, ayçiçeği yağı, süt, rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta 1.5 parmak kalınlığında açın. Yuvarlak kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesin. Ortalarını daha küçük bir kalıpla keserek simit şekli verin. Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Halkaları yağa atıp kısık ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Kağıt havlu üzerine dizin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun. Halkaların üzerine gelişigüzel çizgiler oluşturun. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo