Portakal Soslu Tatlı

Portakal Soslu Tatlı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakal Soslu Tatlı için

Malzemeler

  • 100 gr kuru kayısı2.5 su bardağı portakal suyu30 gr margarin2 kahve fincanı pudraşeker1 kahve fincanı un1 yumurta2-3 dal taze nane
Portakal Soslu Tatlı

Nasıl Yapılır

Kayısıları ince doğrayın ve 1 çorba kaşığı kaşığı kadırını bir kenara ayırın. Kalanını portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika pişirip blenderde püre haline getirin.

Margarin, şeker, yumurta, kayısı ve unu pürüzsüz bir karışım olana kadar çırpın. Yağlanmış 4 küçük kek kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Kek kalıplarını ters çevirip kekleri servis tabaklarına alın.

Nane yapraklarıyla süsleyip kayısılı portakal sosuyla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo