Kuruyemişli Kek

Kuruyemişli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuruyemişli Kek için

Malzemeler

Kek hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • Yarım su bardağı kayısı
  • 1 çay bardağı incir
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 2 çay bardağı çekirdeksiz siyah üzüm
  • 1 çay bardağı meyve şekerlemesi

Süslemek için

  • Birkaç çilek
  • Birkaç nane yaprağı
Kuruyemişli Kek

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında kuruyemişin keke kattığı lezzet. Yumurtaları ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü ekleyip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip pütürsüz bir hamur olana kadar çırpın.

Kayısı, incir, üzüm, siyah üzümü iyice yıkayın. Portakal suyunu geniş bir kaseye dökün. Kayısı ve incirleri küçük parçalara doğrayıp portakal suyuna ilave edin. Kuru üzüm ve siyah üzümleri ekleyip 20-30 dakika bekletin. Kağıt peçete üzerine alıp iyice süzün. Meyve şekerlemelerini doğrayın. Kuruyemişler ve meyve şekerlemelerini hamura ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Hamuru yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına döküp üzerini spatula ile düzelterek yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınması için 10 dakika bekletin. Servis tabağına alıp dilimleyin. Çilek ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo