Krokan tarifini badem yerine fındık kullanarak hazırlayın. Küçük parçalara bölüp mutfak robotunda çekerek ufalayın. Kremayı küçük bir sos tenceresinin içinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları katıp eriyinceye kadar karıştırın. Keki mutfak robotunda çekerek toz haline getirin ve çikolataya ilave ederek soğumaya bırakın. Oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldırarak birkaç saat bekletin. Bu sürenin sonunda iyice katılaşmış olmalı. Küçük bir kaşıkla parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve krokana bulayarak yağlı kağıt üzerine dizin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıttan hazırlanmış külaha doldurun ve lokumların üzerine çizgiler şeklinde sıkın. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
Teşekkür ederiz.