Kraliçe Elizabeth Keki

Kraliçe Elizabeth Keki
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kraliçe Elizabeth Keki için

Malzemeler

  • 15 hurma
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz

Üzeri için:

  • 40 gr margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı süt kreması

Süsleme için:

  • 1 çorba kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 7 yarım ceviz içi
Kraliçe Elizabeth Keki

Nasıl Yapılır

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, şeker ve yumurtayı mikserle çırpın. Sütü ilave edip tekrar çırpın.

Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu harmanlayın. Sütlü karışıma azar azar ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çekilmiş ceviz içi ve hurmayı hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın.

Ortası delik kek kalıbını yağlayıp hafifçe unlayın. Kek hamurunu kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Üzeri için; küçük bir tavaya şekeri alıp karamelize edin. Margarini ilave edip karıştırın. Şeker iyice eriyince tavayı ocaktan alın. Karıştırarak ılıtın ve süt kremasını ilave edin. Karışımı kekin üzerine gezdirerek dökün. Çekilmiş ceviz içini üzerine serpiştirin. Yarım cevizleri kekin üzerine yerleştirip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo