Ev Yapımı Çikolata

Ev Yapımı Çikolata
18 Eylül 2020

Çikolataya kim hayır diyebilir ki? Tatlıların içerisinde sık sık kullanılan, sade tüketildiğinde bile insanı mutlu eden nefis bir tarifle karşınızdayız. Vücuda enerji vermesiyle bilinen çikolata, depresyon ve stres sorunlarını da azaltır. Özellikle kendinizi mutsuz hissettiğiniz dönemlerde, ilk tavsiye edilen besinler arasında yer alır. Çikolata sosu ve çikolatalı kek gibi birçok tarifte kendine yer bulan çikolata, genelde hazır paketlerde satılır. Peki, evde çikolata nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, evde doğal çikolata yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ev Yapımı Çikolata için

Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı kakao
  • 165 gr süt tozu
  • 55 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 180 gr toz şeker
  • 110 ml su

Üzeri için

  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
Ev Yapımı Çikolata

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak süt tozu ve kakaoyu bir kaseye eleyin. Su ile şekeri tencereye alıp kaynatın.
  2. Üzerine tereyağı ve vanilyayı ekleyip eriyinceye kadar beklettikten sonra ocaktan alın.
  3. Kakao ve süt tozu karışımını kaşık kaşık ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kare bir kalıba aktarın ve spatula ile üzerini düzelterek fındıkları serpiştirin.
  4. Oda ısısında 15 dakika soğumaya bırakın. 15 dakika derin dondurucuda beklettikten sonra şekilli kurabiye kalıbı ile kesin ve servis tabağına dizin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Evde Çikolata Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Çikolata yapımında toz şeker yerine esmer şeker de kullanabilirsiniz.
  2. Çikolata karışımını pişirdikten sonra mutlaka soğumasını ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  3. Sütlü çikolata yerine yoğun aromasıyla bitter çikolata yapmak için; kakao miktarını arttırırken süt tozunu azaltın.
  4. Hazırladığınız çikolata karışımının içine antep fıstığı veya dilimlenmiş meyveler de ekleyebilirsiniz.
  5. Çikolatayı soğutmak için, polikarbon çikolata kalıpları kullanmaya özen gösterin.
  6. İçerisine hava kabarcıkları oluşmasını önlemek için, çikolatayı kalıplara doldurduktan sonra kalıpları tezgaha bir iki kez vurun.
  7. Çikolatayı buzdolabına koymadan önce, kalıbın üstüne dökülen çikolata karışımını bez ile silin.

1 Adet Çikolata Kaç Kalori?

  1. Bir paket sütlü çikolata 215, 100 gram sütlü çikolata ise yaklaşık 535 kaloridir. Bitter çikolatanın 100 gramı ortalama 480 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların gün içinde bir paket çikolata tüketmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo