Böğürtlen Reçeli

Böğürtlen Reçeli
28 Mayıs 2024

Böğürtlen, yaz aylarının favori meyvelerinden biridir. Ekşi ekşi dallarından toplanan böğürtlenler, hem sade bir şekilde tüketilir, hem de reçel yapımında kullanılır. Malzemeler hazırsa, yaz aylarında kavanoz kavanoz yapıp kahvaltı sofralarını güzelleştirecek böğürtlen reçeli tarifi için detaylara geçebiliriz. 

1 Porsiyon Böğürtlen Reçeli Kaç Kalori?

Bir yemek kaşığı böğürtlen reçeli 27, 100 gram böğürtlen reçeli ise 267 kalori değerindedir.

Böğürtlen Reçeli Nasıl Saklanır?

Böğürtlen reçeli sıcakken kavanozlara doldurulur ve kapağı kapatılır. Vakumlanan kavanozları kiler veya buzdolabı gibi serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Böğürtlen Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg böğürtlen
  • 750 gr toz şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 2 adet karanfil
Böğürtlen Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Böğürtlenleri dikkatlice ayıklayın. Ezilmiş olanları çıkarın ve bol suyla yıkayın.
  2. Suyunu süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine toz şeker ekleyin ve kapağını kapatarak bir gece bekletin.
  3. Ertesi gün suyunu salan meyveleri ocağa alın. Kısık ateşte ortalama 20-25 dakika pişirin. 
  4. Reçel kıvam almaya başladığında, içine limon suyu ve arzuya göre karanfil ekleyerek 5 dakika daha pişirin.
  5. Reçeli ocaktan alın ve ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin. Ardından kavanozlara doldurun ve kapağını kapatın. Soğuyunca dolaba kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Böğürtlen reçeli yaparken mutlaka güzel böğürtlenler kullanın.
  • Damak zevkine göre şeker ölçüsünü 1 kg'a çıkarabilirsiniz.
  • Karıştırma işlemini tahta kaşık ile yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo