Taze Soğanlı Poğaça

Taze Soğanlı Poğaça
19 Nisan 2024

Eğitmen şef Arif Akdaş'ın anlatımıyla nefis dereotlu poğaça tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Taze Soğanlı Poğaça için

Malzemeler

  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 4 taze soğan
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam
Taze Soğanlı Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı, su, süt ve şekeri bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın. Yağ, tuz ve sodayı ekleyin. Unu azar azar eleyerek ilave edin ve yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  2. Taze soğanların dış kabuklarını temizleyip hamura karıştırın ve tekrar yoğurun.
  3. Hamurdan parçalar kopartarak şeritler yapın. Her iki şeridi birbirine dolayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo