Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide

Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Tuz

İç malzeme için

  • Yarım demet pazı
  • 2 kırmızı biber
  • 100 gr kaşar peyniri

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide

Nasıl Yapılır

  1. Ispanağı haşlayın. Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin.
  2. Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ispanağı ilave edip karıştırın.
  3. Tuz ve karabiber ekleyin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
  5. Hamur için bütün malzemeleri yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın.
  6. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.
  7. Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpiştirin.
  8. Kenarlardaki hamuru, karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo