En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Kuru Fasulye
Makaron
Anasayfa
Tarifler
Pide Tarifleri
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şehrazat Tatlısı
Air fryer'da pişi
Trabzon çikolatası
Kıymalı bazlama
Castagnole
Rus Çöreği
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Michelin Rehberi 2025 Seçkisi: Geri Sayım Başladı!
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide için
Malzemeler
Malzemeler
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1.5 su bardağı ılık su
Tuz
İç malzeme için
Yarım demet pazı
2 kırmızı biber
100 gr kaşar peyniri
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
Nasıl Yapılır
Ispanağı haşlayın. Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ispanağı ilave edip karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
Hamur için bütün malzemeleri yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın.
26 cm çapındaki kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.
Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpiştirin.
Kenarlardaki hamuru, karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Pide Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pide Tarifleri
50 Dakika
Air Fryer'da Pastırmalı Mini Pide
Selinhdr
Pide Tarifleri
55 Dakika
Kaşarlı Pide
Pide Tarifleri
55 Dakika
Şerbetli Pide
Pide Tarifleri
50 Dakika
Cicirya Pidesi
Pide Tarifleri
50 Dakika
Nazilli Pidesi
Aslican
Pide Tarifleri
50 Dakika
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.