Kapalı Kıymalı Pide

Kapalı Kıymalı Pide
18 Şubat 2024

Nefis kıymalı harç ile hazırlanan kapalı pide, en sevilen pidelerden biridir. Yumuşak hamuru ve lezzetiyle her zevke hitap eder. Bafra pidesi olarak da bilinen kapalı kıymalı pideyi hazırlamak 45, pişirmek ise yaklaşık 25 dakikadır. üzerine sürülen yumurta sayesinde, dışı çıtır çıtırdır. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, sofraların favorisi olacak nefis kapalı kıymalı pide yapımına geçebiliriz.

Pide yapımında kuru mayalı pide hamuru da kullanabilirsiniz. Açık versiyonu olarak bilinen ev yapımı kıymalı pide tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Kapalı Kıymalı Pide için

Malzemeler

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket instant maya
  • 1/4 su bardağı ılık su
  • Yarın çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 150 gram kıyma (orta yağlı)
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber

Üzeri İçin:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
Kapalı Kıymalı Pide

Nasıl Yapılır

  1. Un ve tuzu derin bir kap içerisine alın ve karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın.
  2. Ortada açtığınız boşluğa instant mayayı ekleyin. Üzerine yavaş yavaş ılık su ekleyin ve karıştırmaya başlayın.
  3. Hamuru ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Kıvam aldığında avuç içinizle hamuru bastırın ve mayanın aktifleşmesini sağlayın.
  4. Hamur hazır olduğunda üzerini nemli bezle örtün ve 40 dakika bekletin.
  5. İç harcı için; soğanı, biberleri ve maydanozu ince ince doğrayın.
  6. Tereyağını küçük bir tavada eritin ve içerisine kıymayı ekleyerek kavurun.
  7. Kıyma renk almaya başladığında üzerine soğan ilave edin ve karıştırın.
  8. Soğanlar yumuşadığında karışımın içerisine biber, domates püresi, tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
  9. Kıymalı harcı, suyunu çekene kadar kavurun. Ardından soğuması için bir kenarda bekletin.
  10. Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün. Parçaları unlanmış tezgahta, uzunlamasına açın.
  11. Hamurlar yaklaşık 30 cm uzunluğuna geldiğinde, soğuyan harcı hamurların ortasına eşit bir şekilde yayın.
  12. Kenarda kalan hamur parçaları ile harcın üzerini kapatın ve sabitlemek için hamura hafifçe bastırın.
  13. Pideleri spatula yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  14. Küçük bir kasede zeytinyağı ve yumurtaları karıştırın. Ardından karışımı, fırça ile pidelerin üzerine sürün.
  15. Hazırladığınız pideleri 200 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kapalı Kıymalı Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Mayanın daha çabuk aktifleşmesi için, hamuru oda sıcaklığında hazırlayın.
  2. Hamurun kurumaması için üzerini nemli bez ile örtün.
  3. İç harçta kullanacağınız maydanozları mutfak robotundan geçirmek yerine bıçakla ince ince kıyın. Aksi takdirde maydanozlar kararmaya başlayacaktır.
  4. Harç yeterince soğumadan, hamurun üzerine eklemeyin.
  5. Pideleri fırın tepsisine dizerken, hamurun kabaracağını unutmayın. Hamurların arasında mutlaka boşluk bırakın.
  6. Pideleri fırına atmadan önce 15 dakika daha dinlendirin.

1 Porsiyon Kapalı Kıymalı Pide Kaç Kalori?

  1. Bir porsiyon kapalı kıymalı pide, yaklaşık 350 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo