Yaban Mersinli Çörek

Yaban Mersinli Çörek
08 Haziran 2024

Fırından çıkan yabanmersinli çörekler için çay saati! İçi yumuşacık, dışı kıtır kıtır olan bu çörekler, nefis bir lezzet yakalıyor. İçerisindeki yabanmersini ile yakaladığı uyum herkesi hayran bırakacak derecede. Malzemeleri hazırlayın, şimdi yabanmersinli çörek zamanı.

Sıcak yaz günlerinin kurtarıcısı Erikli, Yabanmersinli Dondurma tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon yabanmersinli çörek kaç kaloridir?

Bir porsiyon yabanmersinli çörek 160 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaban Mersinli Çörek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 113 gr soğuk tereyağı
  • 140 gr 1 su bardağı yaban mersini 
  • Yarım paket krema
Yaban Mersinli Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kapta un, esmer şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  2. Soğuk tereyağını ekleyip iri kum taneleri olacak şekilde karıştırın.
  3. Yaban mersinini ekleyip harmanlayın.
  4. Kremayı ve yumurtayı ayrı bir kapta çırpın; yavaş yavaş kuru malzemelerin içine dökün ve bir spatula ile karıştırın.
  5. Karışımı hafifçe unlanmış bir tezgaha aktarın ve hamur toparlanana kadar 3 veya 4 kez yoğurun; hamuru fazla yoğurmayın.
  6. Hamuru ikiye bölün, ardından iki hamuru da yuvarlak hale getirin.
  7. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aktarın ve yuvarlak hamuru pizza dilimleri gibi 6 eşit parçaya bölün.
  8. Önceden ısıtılmış fırında hafif üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika kontrollü pişirin.
  9. Fırından çıkan yaban mersinli çörekler servise hazır, Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi ya da portakal  kabuğu rendesi ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
  • Üzerine eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Çöreklerin istenilen kıvamda olması için soğuk tereyağı kullanılmalıdr.
  • Hamurunuz çok yapışkan bir kıvamdaysa azar azar un ekleyebilirsiniz.
  • Çörekler pişirildikten sonra hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 2 güne kadar saklanır.
  • Çörekleri pişirmeden önce bir tepside ya da tabakta dondurduktan sonra hava geçirmez bir kapta veya torbada dondurucuda 3 aya kadar saklayabilirsiniz. Gerekirse pişirme süresine bir veya iki dakika ekleyerek bunları doğrudan donmuş halde pişirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo