Analı Kızlı
Üzeri için
Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor.
Yumurta akını bir kapta çırpın. Un, pudraşeker, çekilmiş badem, ayıklanmış kabak çekirdeği, rendelenmiş limon kabuğu
ve gülsuyunu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine birer badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
Şeker, gülsuyu ve suyu sos tenceresinde ısıtın. Kurabiyeleri fırından çıkarıp üzerlerine dökün. Ilık servis yapın.
Dilerseniz, gün sohbetlerinin vazgeçilmezi olacak ayçekirdekli ve kabak çekirdekli tuzlu kurabiyeleri de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.