Kabak Çekirdekli Kurabiye

Kabak Çekirdekli Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabak Çekirdekli Kurabiye için

Malzemeler

  • 100 gr çekilmiş badem
  • 100 gr ayıklanmış kabak çekirdeği
  • 30 gr un
  • 100 gr pudraşeker
  • 2 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 çorba kaşığı gülsuyu
  • 1 yumurta akı
  • 75 gr badem

Üzeri için

  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı gülsuyu
  • 1 çorba kaşığı su
Kabak Çekirdekli Kurabiye

Nasıl Yapılır

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor.

Yumurta akını bir kapta çırpın. Un, pudraşeker, çekilmiş badem, ayıklanmış kabak çekirdeği, rendelenmiş limon kabuğu
ve gülsuyunu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine birer badem yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.

Şeker, gülsuyu ve suyu sos tenceresinde ısıtın. Kurabiyeleri fırından çıkarıp üzerlerine dökün. Ilık servis yapın.

Dilerseniz, gün sohbetlerinin vazgeçilmezi olacak ayçekirdekli ve kabak çekirdekli tuzlu kurabiyeleri de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo