Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek

Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek
22 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 paket instant maya
  • 3 yumurta
  • 25 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • 3 su bardağı ekmek unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı su
Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek

Nasıl Yapılır

Süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuzu bir kasede karıştırın. Un, maya ve haşhaş tohumunu ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın.

Kare bir kalıbı yağlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve kalıbın içine dizin. 30 dakika daha dinlendirin. Yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo