Kahvaltılık Bazlama

Kahvaltılık Bazlama
18 Eylül 2020

Kahvaltı sofrasını bu tereyağlı bazlama tarifi ile şenlendirin. Dilerseniz sade ve kolay bazlama tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kahvaltılık Bazlama için

Malzemeler

  • 1 su bardağı doğal maden suyu 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı pekmez 
  • 1.5 tatlı kaşığı instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 5 su bardağı un 

Üzeri için

  • Tereyağı
Kahvaltılık Bazlama

Nasıl Yapılır

  1. Maden suyu, su ve pekmezi geniş bir karıştırma kabında çırpın. Maya, tuz ve unu ilave edip ele yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için bir saat dinlendirin. 
  2. Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartın. Hafif unlanmış tezgah üzerinde bir merdane yardımıyla ince yuvarlaklar elde edecek şekilde açın. Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. 
  3. Hamurların her iki yüzünü de hafif yağladığınız tavada kızartın. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo