Fransız mutfağından dünya mutfaklarına bir armağan olan brioche, kabuğu altın renginde olan bir ekmektir. Tereyağlı, sütlü ve yumurta içeriği ekmeğe yumuşaklık sağlar. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezidir.
Süt, şeker ve mayayı mikserle kremamsı bir kıvam alana kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. 4 yumurtayı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
Unu ve tuzu da yavaş yavaş ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Küp kesilmiş tereyağını da ekleyip 5 dakika daha çırpın.
Hamuru mikserden alarak her tarafını yağladığınız bir başka kaba alın. Üzerini kapatıp 2 saat dinlendirin.
Daha sonra buzdolabına koyarak 1 gece boyunca bekletin. yağladığınız bir başka kaba alın. Üzerini kapatıp 2 saat dinlendirin.
Daha sonra buzdolabına koyarak 1 gece boyunca bekletin. Ertesi gün hamuru buzdolabından alarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yan yana sıkışık şekilde yağlanmış baton kalıba dizin ve 2 saat daha dinlendirin.
Her iki parçanın da üzerine çırpılmış yumurta sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Teşekkür ederiz.